UITSLAG 2e NBBR RANKING 2020/2021

Michael de Schepper wint de 2e NBBR ranking, Darinka Schillings de dames Finale en Priscilla Thans het verliezers toernooi

Af gelopen zondag stond de finale van de 2e NBBR ranking op het programma in cafe Oud Spaans, ivm de vroege sluiting in de horeca zijn we een uur eerder gestart.

Het verliezers toernooi was voor Priscilla Thans daar zij in de finale te sterk was voor Pim Stevens, 3e werden hier Delano Coffie en Nancy Wiersma, buiten de bekers mocht Priscilla ook nog mee doen aan de GRANDE FINALE.

De aparte Dames finale ging tussen Darinka Schillings en Jesse Goritzen, daar het de eerste grote finale was voor Jesse begon zij toch wat zenuwachtig aan de wedstrijd en kwam al snel met 2-0 achter, maar zij herpakte zich geweldig en wist de stand gelijk te trekken tot 2-2, in de laatste en beslissende frame was het toch Darinka die de overwinning opeiste en Jesse genoegen moest nemen met een dik verdiende 2e plaats, Darinka won nu de 2e finale achter elkaar  wat natuurlijk een puike prestatie is.

De GRANDE FINALE hier waren veel  verrassingen, verloor Mark Feekes de als 4e geplaatste al direct zijn 1e partij en Kevin Wesselo van Wiel Hendriks waardoor het onderste gedeelte van de hoofdronde nu wat makkelijker was dan het bovenste gedeelte, hier maakte Theo Knoben dankbaar gebruik van, ook werd hierdoor het  bovenste gedeelte aan de verliezers kant een stuk zwaarder, de rest van de geplaatste spelers deed gewoon wat van hun verwacht werd en zo kreeg je de eerste halve finale tussen Patrick Wroniewicz en Michael De Schepper die Patrick met 3-2 wist te winnen, de andere wedstrijdging tussen Theo Knoben en Appie Eulink Sr. werd gewonnen door Appie met 3-1, Finale hoofd ronde tussen Patrick en Appie werd een 3-0 overwinning voor Appie en hij mocht dan ook de 3e finale op rij gaan spelen, Patrick moest wachten wie zijn tegenstander werd, deze moest komen uit de wedstrijd Ron Colson en Michael de Schepper, hier was het Michael de Schepper die won en hij mocht dus tegen Patrick waar hij eerder die dag nipt verloor wist hij nu met 3-1 te winnen en eindigde Patrick op een 3e plaats.

De finale; Michael de Schepper tegen Appie Eulink Sr. was een mooie finale met alles erop en eraan, hoogstaand maar ook op bepaalde momenten minder, kansen voor beide spelers en gelijk opgaand tot 3-3 en  Appie als eerste op zwart kwam nadat hij de beurt daarvoor al zijn kans had laten liggen was het geluk nu ook niet aan zijn zijde daar de zwarte bal trillend in het gat bleef liggen, Michael is ervaren genoeg om deze kans te laten liggen, hoewel hij nog bij de een na laatste bal rakelings met wit langs de zwarte bal ging wist hij toch de laatste bal en zwart te potten en zo de 4-3 overwinning na zich toe te trekken, 1e Michael De Schepper en Appie Sr. wederom 2e.

Namens NPB bestuur iedereen proficiat en hopelijk tot snel, helaas moet de horeca vanaf vandaag zijn deuren weer sluiten voor minimaal 4 weken en zal zo als het nu uit ziet de 1e GEBOUWENSERVICE DE WISSER Q TOUR en de 3e NBBR ranking verplaats gaan worden naar een andere datum, Hopelijk kan het NK SENIOREN van 12 & 13 december wel doorgang vinden, maar we houden jullie op de hoogte.

Met vriendelijke groetjes,

Team NPB Update: Corona en Evenementen
Vanaf DONDERDAG STOP evenementen

Volg ons op social media

Aangesloten bij:

Bezoekadres NPB:

Schinvelderstraat 3
6441 TE Brunssum

openingstijden:
zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur

KvK: 40188015
NL 16 ABNA 051 90 02 555
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden voor de Nieuwsbrief