Corona update - Februari


Corona update - Februari

In de persconferentie van 2 februari jl. is door het kabinet aangegeven dat de maatregelen van de lockdown blijven doorlopen.

De nieuwe varianten van het coronavirus winnen snel terrein in Nederland. Dat is zorgelijk, want die varianten zijn besmettelijker en kunnen leiden tot een nieuwe golf van besmettingen. We moeten nieuwe besmettingen nu zo veel mogelijk tegengaan, zodat de ziekenhuizen ook de komende maanden ruimte houden voor coronapatiënten en de reguliere zorg. Daarom heeft het kabinet besloten om de huidige lockdown voort te zetten.

Het kabinet heeft tevens een ROUTEKAART gepubliceerd, Het kabinet zal deze bijgewerkte routekaart gebruiken bij de toekomstige besluitvorming over versoepelen of aanscherpen van maatregelen. Het kabinet wil met de routekaart helder maken welke maatregelen nodig zijn als besmettingen en druk op de zorg toenemen, en ziekenhuisopnames toenemen, en aan welke maatregelen we kunnen denken als versoepelingen in zicht komen. Belangrijk is daarbij is dat het versoepelen van maatregelen stapsgewijs en behoedzaam verloopt, terwijl het invoeren van nieuwe maatregelen snel moet gaan. De inhoud van de routekaart zal regelmatig moeten worden aangepast aan de meest recente kennis over het virus en het effect van maatregelen.

Momenteel bevindt geheel Nederland zich in Risiconiveau 4.

In de routekaart staat aangegeven dat de Overige HORECA. (Cafés en Sportkantines) pas vanaf risiconiveau 2,onder bepaalde voorwaarden, geopend mogen zijn. Voor het beoefenen van Sportactiviteiten gelden weer andere eisen. het is nu nog niet aan te geven hoe met omgegaan zal worden met sportbeoefening in de HORECA

Op 23 februari beoordeelt het kabinet welke maatregelen vanaf 2 maart nodig zijn.


Met vriendelijke groet,

Han Hertmann, voorziter NPBPersconferentie van 23 februari
Corona-update en uitstel ALV

Volg ons op social media

Aangesloten bij:

Bezoekadres NPB:

Schinvelderstraat 3
6441 TE Brunssum

openingstijden:
zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur

KvK: 40188015
NL 16 ABNA 051 90 02 555
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden voor de Nieuwsbrief